Zangeres

Zangeres en performer Stefanie Janssen vervolgde na de vooropleiding docent Theater aan de Fontys Hogeschool in Tilburg haar weg op het conservatorium. Ze studeerde klassieke zang aan de Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ in Arnhem.

Stefanie is een intrigerende verschijning die zich expressief uitdrukt in zang en tekst. Vorig jaar ging haar solo VAN BUITEN NAAR BINNEN in première tijdens de Nijmeegse kunstnacht. Een muziek-theatrale performance van klassieke zang en eigen songs, waarin ze zichzelf begeleidt op verschillende instrumenten. Momenteel werkt ze aan de release van haar eerste EP die in dit najaar plaatsvindt. Haar songs zijn afwisselend mysterieus, haast hypnotiserend, en direct met een rauw randje. Een combinatie van muziektheatrale vertellingen, poëzie en folk music.

Stefanie werkt als vocal artist, perfomer en componist bij  het performing- artscollectief ARNHEMS Work. Dit seizoen treedt het gezelschap op met de nieuwe hybride voorstelling A MOMENT FOR A MOMENT met muziek van en door Stefanie. Daarnaast werkt ze samen met Studio Minailo -laboratory for performing arts- Amsterdam. Voor het jonge Arnhemse modelabel MAISON the FAUX uit Arnhem treedt ze op met haar eigen composities tijdens de Parijs Fashionweek en FashionWeek Amsterdam. Verder speelde ze onder meer in ‘Victorie Over the Sun’ – Stedelijk Museum Amsterdam, hiphopmusical ‘Ugly D.’ – festival ‘Gevaarlijk Goed’,  muziektheatervoorstelling ‘Peptalks’ – De Parade. 
Ze vertolkte de operarollen Papagena en Erste Knabe in de Zauberflöte o.l.v. Wiebke Goetjes en First Witch in Dido en Aeneas onder leiding van Klaas Stok. Ook nam ze deel aan de kerstproductie van het Groot Omroep Koor met werken van Poulenc en Stravinksy. De afgelopen jaren zong ze als solist bij orkesten en koren met onder meer werken van Bach, Mozart, Verdi, Schubert, Gershwin, Britten. Tijdens het Yo! Opera festival zong ze improvisaties in de shortopera Mezrab met de Iraanse musici Sahand Sahebdivani en Parvin Mehri.

Stefanie verliet het communicatievak  voor de kunst van het zingen. Ze behaalde haar conservatoriumdiploma in 2011 aan ArtEZ in Arnhem, waar ze studeerde bij Elena Vink. Ze nam deel aan masterclasses van o.a. Magreet Honing, Barbara Hannigan, Barbara Schlick, Rudolf Jansen. Momenteel wordt ze gecoacht door sopraan Hanneke de Wit en volgt ze lessen bij tenor Wolfgang Klose. Ze verdiept zich via les en cursussen in de klankgeorienteerde methode van Lichtenberg bij Ingrid Voermans en in EVTS bij Jet Pit en Anja Kwakkenstein.
Lees de uitgebreide biografie

 

 

Fotogallerij

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien