Zangeres

Stefanie zingt voor jou: in huiskamer of concertzaal, klassiek en muziektheatraal.

Sopraan Stefanie Janssen is een avontuurlijke en veelzijdige zangeres. Zo is haar solovoorstelling “Van buiten naar Binnen” in première gegaan tijdens de Nijmeegse kunstnacht. Een muzikale, theatrale reis over liefde en verlies. Haar klassieke zang en eigen singer-songwriter composities begeleidt ze zelf op verschillende instrumenten. Rondom de opening van de Malevich-tentoonstelling in het Stedelijk Museum Amsterdam, is ze één van de cipiers in de muziektheatervoorstelling Victorie Over The Sun van Sjaron Minailo. Voor de dansmuziekvoorstelling Sticks’n Stones May Break Our Bones met het ARNHEMS danstheater maakte (en zong) ze de muziek. Na succesvolle voorstellingen in galerie Bart Amsterdam en Musis Sacrum Arnhem is Stefanie artistiek partner van ARNHEMS Work geworden. Komend voorjaar treedt het gezelschap op met verschillende (nieuwe) voorstellingen met onder meer muziek van en door Stefanie.
Stefanie was te zien en te horen tijdens festival Gevaarlijk Goed in de hiphop-theaterproductie Ugly D. en maakte ze met schrijver en dichter Jaap Robben een muzikale vertelvoorstelling voor jong en oud. Daarnaast schreef ze de muziek voor de kindermusical “De Magische Stem” die vorig jaar in Gennep in première ging.

Stefanie verliet het communicatievak om via zang verder te communiceren. Dat doet ze op eigenzinnige, stralende wijze verpakt in een warme, heldere klank.
Momenteel wordt ze begeleid door Hanneke de Wit. Ze volgde zanglessen en cursussen EVTS bij Jet Pit en Anja Kwakkenstein.
Stefanie heeft bij Elena Vink en Harry van Berne gestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ in Arnhem. De afgelopen jaren zong ze als solist in Bachcantates en recitals met onder meer werken van Mozart, Puccini, Verdi, Schumann, Debussy, Fauré, Bernstein, Britten en Rodrigo. Tijdens het Yo! Opera festival zong ze improvisaties in de shortopera Mezrab met de Iraanse musici Sahand Sahebdivani en Parvin Mehri.
Bij het Festival Oude Muziek in Hoorn zong ze Papagena en Erste Knabe in de Zauberflöte. Verder vertolkte ze de rol van eerste heks in Dido en Aeneas onder de muzikale leiding van Klaas Stok, met regie van Claudia Christern.
Stefanie deed mee aan verschillende Opera Bufetto’s o.l.v. Janine Pas en Irma ten Brink, Arnhem. Ze won daar de publieksprijs met Quando m’en vo uit La Bohème van Puccini. Haar theatrale afstudeervoorstelling `Elementen’, gemaakt met Dominika Weinert, ging, opmaat ‘vermaakt’, in reprise; met Roland Aalbers trad ze er onder andere mee op voor Kunst in de Kamer, Arnhem.
Lees de uitgebreide biografie

 

DUO’S

Stefanie verzorgt samen met pianist Roland Aalbers regelmatig theatrale zangvoorstellingen op maat. Laat je meenemen in het gezongen verhaal van Stefanie.
Met de Roemeense pianiste Anamaria Stamp vormt ze een energiek liedduo. Op hun repertoire staan composities van onder andere Bernstein, Gershwin, Debussy, Wolf en Roemeense componisten.
Daarnaast verzorgt ze optredens met gitarist Bert Maas met voornamelijk werk van Spaanstalige componisten; Rodrigo, de Falla, Cordero, Seiber, Villa Lobos.

Voorbeelden van Stefanie’s gezongen voorstellingen met pianobegeleiding:
‘Elementen’; Enig op haar planeetje; Is ze verdwaald? Is ze gek? Wat is er? Er is liefde! Met muziek van o.a. Von Bingen, Schubert, Goligov, Mozart, Donizetti, Ravel, Debussy. Al dan niet uitgebreid met koor, percussie en viool.
‘Het Diner’; Tijdens een veelbelovende etentje laat de verloofde het afweten…. Aria’s en liederen van Verdi, Puccini, Bernstein, Gershwin, Ravel, Debussy, Schumann, Fauré.
‘Uit liefde’; een programma over de liefde voor mens, dier en ding met een lach en een traan. Muziek van o.a. Gershwin, Bernstein, Wolf, Mozart, Schumann, Puccini.
Fotogallerij

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien